Stichting CineNoord
PROGRAMMAMAKER | PROJECTLEIDER

In 2011 heb ik CineNoord opgericht. Sindsdien presenteert CineNoord wekelijks een thematisch avondprogramma van film met inhoudelijk voorprogramma en sinds 2014 vindt om de week het jeugdprogramma CineNoord Filmkids met filmworkshops plaats.
Door een afwisselende en onderscheidende programmering samen te stellen, kan jong en oud kennismaken met films die verrassen en relevant zijn. In het voorprogramma biedt een inleider van CineNoord of een special guest context.
CineNoord heeft inmiddels Rotterdam-breed bekendheid opgebouwd. Naast filmvertoningen op onze vaste locatie bij Studio de Bakkerij organiseren we regelmatig voorstellingen op andere locaties, zoals film in het park of filmvoorstellingen bij instellingen die normaal gesproken weinig met film doen. Van 2020-2022 heeft er een reeks filmvertoningen plaatsgevonden in Rotterdam-West, i.s.m. Mark Duursma.

Begin 2014 is de stichting opgericht. Het bestuur bestaat uit betrokken Rotterdammers die actief zijn in de culturele sector. Mede door hun inzet zijn het programma en de organisatie gedurende de jaren verder geprofessionaliseerd.