De pauw en de pelikaan

DOCUMENTAIRE / FILMINSTALLATIE

Deze documentaire filminstallatie is vijf zomers te zien in een unieke publieke ruimte in Chaam, een speciaal daarvoor verbouwde Vlaamsche Schuur waar 's winters . I.s.m. Anne Pillen.

Johan de Pauw, pater in de abdij van Tongerlo, ontdekt tijdens een speurtocht in het abdijarchief eeuwenoude documenten die wijzen op een langdurige relatie van zijn voorgangers met de bevolking van Chaam. Nieuwsgierig naar de sporen die de Norbertijnen in het gebied hebben nagelaten, gaat hij op reis. Een aantal bijzondere ontmoetingen zijn het gevolg.

Voor meer info en de openingstijden zie de projectwebsite: www.pauwenpelikaan.nl

 
 
     
Escape

NARROWCASTING

Twee korte films worden vertoond op schermen in metrostation Beurs in Rotterdam.

De reiziger die op een metro wacht op weg naar zijn dagelijkse werkplek ziet een droombeeld - een optie op zijn vaste traject.
Kun je niet gewoon de trein pakken en vertrekken naar een plaats waar je over droomt?

 
 
     
Arbeiders

DOCUMENTAIRE

Een korte documentairefilm over werk naar aanleiding van het gebouw Raad van Arbeid in Rotterdam.

Van typemachines naar techno; van pak naar trainingspak. De transformatie van een gebouw wordt weerspiegeld in de verandering van het gebruik ervan.

 
 
     
Kiss / Tears

NARROWCASTING

Twee stille films worden permanent vertoond in 500 horecagelegenheden verspreid door heel Nederland.

Twee ontmoetingen met twee vrouwen. Beide bieden troost op geheel eigen wijze.

 
 
     
Wachttoren

FILM / INSTALLATIE

Voor de expositie De dood leeft zijn een uitkijktoren en een korte filmloop gemaakt. De uitkijktoren was te betreden. I.s.m. Liesbeth Verhoeven.

De wereld bestaat alleen door de ogen van een individu; als deze dood is, houdt de wereld op te bestaan. Elk individu vindt zijn leven dan ook uniek en belangrijk. Tegelijkertijd beseft hij dat zijn leven slechts een lichtflits in de eeuwigheid is.